Menu

Introductie
Waar
Waarom
Wat
Hoe
Wanneer

Mail
naar De Batenvariant

  Batenvariant - Zuidvleugel Oostwaarts
Wat

In de Zuidvleugel doet zich de enigzins unieke situatie voor dat het mogelijk is een doorgaande route te rijden zonder overkruisingen, met maar slechts twee keer een wissel met een ander spoor.

Wat is het plan dan?
Het idee is dat vanuit Gouda of Utrecht twee keer per uur een trein richting Rotterdam rijdt. Zonder te stoppen gaat het langs Rotterdam Alexander en Rotterdam Noord. In de boog bij Diergaarde Blijdorp neemt de trein het aftakkende enkelspoor, rechtsaf naar de Delfshavenbruggen, en takt vlak voor het kanaal in op het hoofdspoor vanuit Rotterdam richting Den Haag. Vanaf hier stopt de ZuidvleugelOostwaarts-trein op elk station tot en met Den Haag Hollands Spoor.
Na Hollands Spoor neemt de trein wederom een aftakkend enkelspoortje rechtsaf richting de Binckhorst. Aantakkend op het hoofdspoor vanuit Den Haag gaat het non-stop terug naar Gouda.
Deze verbinding wordt alleen in deze richting bereden. Daarmee wordt voorkomen dat er veel andere sporen worden gekruist. De reisweg vanuit bijvoorbeeld Delft naar Gouda is daardoor een andere dan vanuit Gouda naar Delft. Maar in beide gevallen is er een rechtstreekse verbinding, daar waar in de huidige situatie altijd overgestapt moet worden op Den Haag Centraal of Rotterdam Centraal.

Lees verder... »


 ZuidvleugelOostwaarts is een idee van De Batenvariant. Copyright 2004-2021.